Bilete Cozia: tura de toamna perfecta - 10 nov '18 - Cozia - iaBilet.ro

Cozia: tura de toamna perfecta

Cozia, Călimănești (Vâlcea)
Sâ, 10 nov '18

Nu putem rezista la chemarea toamnei, si luam Romania in lung si in lat. Muntii Cozia erau de mult timp pe lista noastra – si fac parte din excursiile de o zi clasice ale Oxigenului. Acum le-a venit randul din nou.

O excursie la sfarsit de toamnă în Masivul Cozia este ocazia perfectă pentru a admira spectacolul toamnei. Iti propunem asadar o drumetie de 6-7 ore pe Valea Oltului  pana sus pe Varful Ciuha Mare la 1668m altitudine.
Cei ce nu vor face fata intregului traseu ne vor putea astepta la Cabana Cozia.

Înconjurat din trei părți de culoare depresionare joase, Masivul Cozia iese ușor în evidență. Îl urmărim cu privirea de fiecare dată când mergem pe Valea Oltului – ca un bastion izolat ale cărui creste centrale atrag atenția de la mari depărtări. Traseul nostru incepe din dreptul Mânăstirii Stânișoara, urcă pe Muchia Vlădesei, face o pauză scurtă de ceai la Cabana Cozia și ajunge pe Vârful Cozia la 1668 m în jurul orei 15.00. De aici privim pădurile aflate sub noi în toată splendoarea culorilor de toamnă. Poteca, în această perioadă, e complet acoperită de frunzele arămii. Urcarea pe alocuri este susținută, dar pădurea deasă și frumoasă pe care o lăsăm în urma noastră, ne încurajează la fiecare pas.  Traseul dus- întors este de aproximativ 6-7 ore, iar cei ce aleg să îl parcurgă doar până la Cabana Cozia vor avea de mers aprox 5-6 ore. Seara vom ajunge în București în jurul orei 22:00.

Echipament necesar:
- bocanci 3 sezoane Participarea la această excursie este condiționată de echiparea participanților cu încălțăminte pentru drumeție, de 3 sezoane (acoperă glezna, oferă stabilitate și confort ridicat în deplasare). Mai multe informații despre încălțămintea potrivită găsești aici: 
- windstopper / geacă impermeabilă
- pantaloni de trekking
- căciulă / buff
- rucsac de tură 25-30l
- lanternă frontală
- parazăpezi
- bețe trekking (opțional)
- bidon apă
- senvișuri / dulciuri
Mai multe detalii despre echipamentul potrivit gasiti aici
 
Tariful este 130 lei.

Tariful expediției include:
- transport cu autocarul pe traseul propus
- ghid pe toată durata traseului
 
Tariful nu include:
- mesele nespecificate
- cheltuielile personale
- loc preferential in autocar - 10 euro

Persoanele care achizitioneaza acest pachet turistic sunt de acord cu termenii si conditiile contractului cadru Oxigen: https://www.oxigentour.ro/contract-cadru-oxigen

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

Evenimentul s-a încheiat.