Bilete Descoperă Cartierul Evreiesc şi Templul Coral cu Anita Sterea - 23 mai, ora 11:00 - Online - iaBilet.ro
Descoperă Cartierul Evreiesc şi Templul Coral cu Anita Sterea

Descoperă Cartierul Evreiesc şi Templul Coral cu Anita Sterea

Online, Romania
Sâ, 23 mai, ora 11:00

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei IABILET un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).

Bucureştiul a avut una din cele mai importante comunităţi evreieşti din estul Europei. În perioada interbelică, populaţia evreiască reprezenta aproximativ 10% din populaţia bucureşteană. Evenimentele din timpul celui de-al doilea război mondial, precum şi emigrarea spre Israel din timpul regimului comunist, au făcut ca astăzi comunitatea evreiască să aibă undeva la 3000 de membri.

De-a lungul timpului, comunitatea a fost foarte activă, prosperă şi bine inchegată. Membrii comunităţii erau negustori, bancheri, doctori, avocaţi, arhitecţi etc.  Iar moştenirea culturală a comunităţii evreieşti este impresionantă.

Vă invit să ne plimbăm prin ceea ce a mai rămas din cartierul evreiesc în urma demolărilor din anii ’80: străduţe liniştite, străjuite de case cochete, cu mici curţi sau grădini. Vom descoperi împreună povestea formării comunităţii evreieşti în Bucureşti şi vom vizita Sinagoga Mare, fondată la jumătatea secolului al XIX-lea de către evreii polonezi, şi proaspăt renovatul Templu Coral, copie după Sinagoga Tempelgasse din Viena.

Blocurile în stil Art Deco sau modernist, care poartă semnătura unor arhitecţi de renume cum ar fi Zilberman sau Marcel Iancu, vor completa tabloul acestei călătorii.

foto: RozaZah

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

 
Evenimentul s-a încheiat.