/https%3A%2F%2Fstatic3.iabilet.ro%2Fimg%2Fdb%2Fevent%2F01%2Fc0%2F65%2F00000349438-07a0.jpg)
Brasov: Întrecerea Gulașurilor, ediția a III-a
Pe 20 septembrie, gospodari și bucătari cu drag de tradiții vor aprinde focurile și vor pune ceaunele la încercare, gătind gulaș din carne de Sură de stepă, crescută aici, în tihna pășunilor transilvane. 10 echipe se vor întrece, iar juriul va avea sarcina grea de a hotărî care e cel mai bun gulaș.
Te invităm să deguști, să te bucuri de fermă și să participi la atelierele educative pentru copii și părinți. În program: gătit responsabil, orientare cu busola, joacă cu lut și paie și alte activități creative.
Mergem împreună să vizităm văcuțele fermei și savurăm un moment artistic în aer liber, înainte de a afla cine pleacă acasă cu premiile din acest an.
Programul evenimentului:
08:00 – 09:00 Sosirea și instalarea echipelor
09:00 – 13:00 Gătirea gulașului
10:00 – 11:00 Sosirea participanților
10:30 – 12:30 Ateliere educative pentru copii: „O salată responsabilă” și ”Atelierul aventurierului la sat”
12:00 – 13:30 Tur ghidat la cireada de vaci Sura de stepă
13:00 – 13:30 Predarea gulașului pentru jurizare
13:00 – 14:30 Servirea publicului
14:00 – 16:00 Activitate pentru copii: pregătim cărămizi din materiale ecologice (lut, paie, apă)
15:00 – 15:30 Moment artistic
16:00 – 17:00 Anunțarea rezultatelor și premiere
Pentru participanți, biletele sunt disponibile pe iabilet.ro, iar accesul copiilor până la 7 ani este gratuit.
*În prețul biletului sunt incluse două porții de gulaș.
Condițiile de participare pentru echipele de gătit gulaș:
Cei care-și doresc să formeze o echipă și să intre-n competiție trebuie să se înscrie până pe 5 septembrie AICI
Pot participa echipe formate din minimum 3 și maxim 5 persoane, care au împlinit 18 ani la momentul începerii „Întrecerii Gulașurilor”. Înscrierea și participarea echipelor la concurs este gratuită.
Fiecare persoană din echipele înscrise în competiția de gătit va prezenta în dimineața evenimentului, în mod obligatoriu, o adeverință de la medicul de familie (sau medicul specialist), care să ateste faptul că este apt pentru a pregăti, găti și servi mâncare. Lipsa acestui document duce la eliminarea persoanei din echipa înscrisă. Documentul prezentat nu poate să fie mai vechi de 5 zile lucrătoare la data prezentării.
Este necesară demonstrarea provenienței ingredientelor și a produselor folosite (în afara cărnii de Sură de stepă care va fi oferită de organizatori), a calității acestora prin prezentarea certificatului de proveniență, a declarației de conformitate, factură, bon fiscal și /sau copie certificat veterinar.
Susținem producătorii și fermierii locali, astfel încât încurajăm echipele care se înscriu în competiție să achiziționeze produsele din surse locale.
Premii pentru echipele câștigătoare
Cele mai gustoase trei gulașuri vor fi decise de juriul competiției. Premii:
Locul I: o noapte la observatorul de animale sălbatice Bunea
Locul II: o noapte la Ferma de Biodiversitate Cobor
Locul III: prânz și tur de fermă la Ferma de Biodiversitate Cobor
Despre Ferma de Biodiversitate COBOR
Fundația Conservation Carpathia dezvoltă în satul Cobor, județul Brașov, un proiect de conservare a biodiversității și management durabil al pășunilor, promovând totodată eco-turismul în cadrul gospodăriilor pe care le-a readus la viață, într-un proces de restaurare ce a respectat arhitectura locală. Ferma reprezintă o afacere verde care menține în viață un sat mic și care dovedește că există dezvoltare prin conservare.