Bilete Conace Boieresti: Palatul Potlogi - Conacul Bratienilor - Memorialul Inchisoarea Pitesti - 22 nov, ora 09:00 - Piata Victoriei - iaBilet.ro
Conace Boieresti: Palatul Potlogi - Conacul Bratienilor - Memorialul Inchisoarea Pitesti

Conace Boieresti: Palatul Potlogi - Conacul Bratienilor - Memorialul Inchisoarea Pitesti

Piata Victoriei , București
Du, 22 nov, ora 09:00

Aceste constructii fabuloase arhitectural, nu de demult case boieresti, resedinta unui ispravnic, subprefect, a unui vizir sau chiar unui pasa, astazi un popas frumos pentru turele nostre culturale, o oaza de linsite si istorie uitata. Conacul este resedinta boierilor de odinioara sau a marilor mosieri, de obicei amplasat in centrul marilor proprietati si inconjurat de casele muncitorilor agricoli.

Fiecare dintre ele are o poveste frumoasa, o istorie si uneori mituri ori legende, adevarate sau nu. Mergem pe urmele istoriei si incercam sa aflam de la ghizii caselor boieresti cat mai multe informatii.

Duminica este dedicate unei curse culturale, 3 obiective fabuloase, o parte din istoria Romaniei de la inceput de secol XX. Obiective fantastice, o tura de peste 6 ore de istorie, cunoastere, plimbari si voie buna.

  1. Palatul Brancovenesc Potlogi - Denumirea de stil brâncovenesc sau de artă brâncovenească caracterizează in istoriografia română de artă arhitectura și artele plastice în Țara Românească din timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu (1688-1714).
  2. Conacul Bratienilor (Vila Florica) - Curajoasă şi vizionară, dinastia Brătienilor a fost una dintre cei mai importante familii de pe scena politică românească, povestea lor semănând basmelor cu eroi care schimbă destinul ţării şi instituie legi minune pentru bunăstarea oamenilor.
  3. Memorialul Inchisoarea Pitesti: a fost construită între 1938 și 1941. Era cel mai modern penitenciar din România la acel moment, dispunând de o capelă, infirmerie, sistem de încălzire centralizat și condiții moderne. În primii ani de funcționare, închisoarea primea în special deținuți de drept comun, dar și tineri membri ai Gărzii de Fier, începând cu 1942.
  • Plecare:  9.00  - Piata Victoriei. (parcarea mare de langa Muzeul Antipa)
  • Pranz   : 13.00 - optional - la un restaurant din orasul Pitesti. (terasa)
  • Sosire  : 16:30 - Piata Victoriei.
  • Pretul include: transport in microbuz 7 locuri, ceai, cafea, apa, produs patiserie, intrare obiective cu tur ghidat.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco,  Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Evenimentul s-a încheiat.