Bilete Cum scrii o comedie? De la comedia romantică, la satiră şi farsă - 19 ian, ora 19:00 - Online - iaBilet.ro
Cum scrii o comedie? De la comedia romantică, la satiră şi farsă

Cum scrii o comedie? De la comedia romantică, la satiră şi farsă

Online, Romania
Ma, 19 ian, ora 19:00

Cursul se adresează celor care doresc să scrie comedie în mod profesionist, care îşi propun să aprofundeze specificul genului şi să cunoască regulile după care el funcţionează. Este o ocazie pentru diverşi profesionişti – filologi, actori sau viitori studenţi la şcolile de film – să înţeleagă mai bine genul comediei, să-şi completeze cunoştinţele legate de mecanismele lui. Nu în ultimul rând, cursul „Cum scrii o comedie?” se adresează cinefililor obişnuiţi, iubitori ai genului, interesaţi de fenomenul comediei ca atare.

Lector Vlad Trandafir
Dată începere 19 ianuarie 2021
Oră curs 19:00
Număr ateliere 3
Frecvenţa              săptămânal, marți (o întâlnire are 2h)
Tip Practic
Varsta Minimă 16 ani
Cost 240 de lei (total pentru 3 întâlniri)
Cursul va avea loc online.  
 
Cum? Dupa achitarea biletului vei primi pe email un buton de "Vezi Online", cu ajutorul căruia te vei putea conecta la eveniment, la data si ora stabilita. Linkul este valabil pentru toate cele 3 sedinte. In prealabil descarcă aplicația Zoom (pe telefon sau pe computer).  
 

Pe parcursul întâlnirilor, ne familiarizăm cu resorturile comediei. Trecem în revistă cele mai importante tipuri de personaje ale genului şi caracteristicile lor. Deprindem tehnica opoziţiei în patru colţuri şi modalităţile de construcţie a „coşmarului comic”. Aprofundăm utilitatea farselor, a deghizărilor şi a identităţilor greşite. Explorăm natura dialogului şi a scenelor de comedie.

La curs vei analiza împreună cu lectorul fragmente din comedii celebre, de la Saturday Night LiveAnnie HallThe Blues Brothers, la Beverly Hills CopGhostbusters şi Tootsie.

Vei parcurge următoare aspecte, indispensabile înţelegerii genului:

  1. Cum funcţionează comedia;
  2. Cele mai bune 9 tipuri de personaje;
  3. Cei 15 paşi ai comediei;
  4. Dialogul în comedie;
  5. Studiul diverselor subgenuri ale comediei – de la comedie romantică la satiră şi farsă.

COMUNITATEA CUM SE SCRIE UN FILM

Cursanţii beneficiază de acces permanent în cadrul grupului CUM SE SCRIE UN FILM, un spaţiu menit să întreţină reflecţia şi dialogul despre scenaristică, cat şi să încurajeze dezvoltarea scenaristicii româneşti.

CERTIFICAT DE PARTICIPARE

Cumpără bilete

Nr. bilete
Acces Online

-valabil pentru toate cele 3 intalniri-

240 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici