Bilete Sibiu: Concert Simfonic în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" - 18 sep, ora 19:00 - Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia - iaBilet.ro
Sibiu: Concert Simfonic în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu"

Sibiu: Concert Simfonic în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu"

Joi, 18 septembrie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Acces General
Acces General - Elevi/ Studenti / Pensionari

Accesul cu bilet redus se face pe baza carnetului de elev/student sau a cuponului de pensie și buletin prezentate la intrare.

60 lei30 lei
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele sunt returnabile
ORCHESTRA FILARMONICII DE STAT SIBIU

EU-LEE NAM - dirijor
ANDREI GOLOGAN - pian

asCULTă: 
  • Maurice Ravel - Uvertura Șeherazada
  • Valentin Gheorghiu - Concertul pentru pian și orchestră
  • Adrian Iorgulescu - Crash
 
EU-LEE NAM
Dirijor 
 
Eu-Lee Nam este o dirijoare și pianistă sud-coreeană. Este câștigătoarea Premiului Dirijor (premiul I) la Internationale Sommerakademie Radolfzell 2021, votată de muzicienii Filarmonicii Bodensee. În urma semifinalei la Concursul La Maestra 2024 din Paris, Eu-Lee Nam a primit recunoaștere și sprijin în cadrul programului Academiei La Maestra 2024-26 al Filarmonicii din Paris și Orchestrei Mozart din Paris. Această realizare a condus la colaborarea sa ca dirijor asistent al lui Esa Pekka Salonen la Orchestre de Paris și la debutul său cu Orchestra Mozart din Paris în stagiunea 2024-2025. În septembrie 2024, a participat la masterclass-ul maestrului Cristian Măcelaru la Festivalul Internațional „George Enescu” și, cu recunoaștere, a co-dirijat concertul final cu Orchestra Română de Tineret, debutând astfel în România.
Recent, a dirijat Orchestre national de Metz Grand Est, Orchestra Mozart din Paris, Filarmonica din Seul, Orchestra de Cameră din Basel, Norddeutsche Philharmonie, Brandenburgisches Staatsorchester, Filarmonica din Neubrandenburg, Staatsorchester Cottbus, Simfonia din Hamburg, Orchestra Simfonică din München, Filarmonica din Augsburg, Filarmonica Bodensee, Staatsorchester Gärtnerplatz, Orchestra Simfonică din Nürnberg, Orchestra Simfonică din Karlovy Vary și Orchestra de Stat Maghiară Szeged.
Stabilită în Germania, artista a activat ca dirijor asistent la Theaterakademie Everding în 2022 și ca répétiteur invitat la Staatstheater Kassel în 2023. În paralel, între 2022 și 2025, a deținut funcțiile de director muzical și dirijor șef al Münchner Mandolinen-Zirkel. A participat la numeroase masterclass-uri ale unor dirijori și profesori renumiți, printre care Jaap van Zweden, Sir Donald Runnicles, David Reiland, cu Prof. Johannes Schläfli, Prof. Nicolás Pasquet, Prof. Ulrich Windfuhr și Prof. Sigmund Thorp.
Între 2017-2021, Eu-Lee Nam a studiat dirijat orchestral la Hochschule für Musik „Hanns-Eisler” din Berlin cu Christian Ehwald și Alexander Vitlin. Apoi, și-a continuat studiile la Hochschule für Musik und Theater München (2021-2023) cu Marcus Bosch și Georg Fritzsch.
 
ANDREI GOLOGAN
Pian
 
Pianistul Andrei Gologan se distinge pe scena internațională prin rafinamentul și profunzimea interpretărilor sale, fascinând publicul cu o paletă sonoră unică. Andrei a fost caracterizat de presa internațională ca fiind „un poet al pianului” (Süddeutsche Zeitung) cu o „tehnică briliantă” (General-Anzeiger Bonn).
Andrei colaborează în calitate de solist cu orchestre precum Camerata Salzburg, KALA Kammerphilharmonie Landshut, Orchestra Filarmonică din Kiev și Orchestra de Cameră Sándor Végh. De asemenea susține concerte împreună cu cele mei importante orchestre din România: Filarmonica George Enescu și Filarmonica de Stat Transilvania.
Remarcându-se încă din timpul studiilor de la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Andrei a fost invitat de legendarul pianist Sir András Schiff să susțină în cadrul programului Building Bridges o serie de recitaluri-debut în săli prestigioase precum Konzerthaus din Berlin, deSingel din Antwerp sau Beethovenhaus din Bonn. Crițile elogioase au condus la invitații din partea mai multor festivaluri recunoscute, precum Schleswig-Holstein Festival, Heidelberger Frühling, Mozartwoche din Salzburg sau Festivalul Internațional George Enescu din București. Apariții în Wigmore Hall din Londra, Herkulessaal din München sau, la invitația maestrului Daniel Barenboim, Pierre Boulez Saal din Berlin îi încununează palmaresul bogat.
Andrei Gologan este pasionat și de universul muzicii de cameră, susținând concerte în cadrul marilor festivaluri camerale precum Lockenhaus, Verbier sau Schwetzinger SWR Festspiele. Această pasiune s-a concretizat în organizarea festivalului internațional Buzz Kammermusikfestival din Obertrum am See (Austria), care va sărbători cea de-a treia ediție în aprilie 2026. De asemenea, Andrei Gologan este membru al catedrei de muzică de cameră la Universitatea de Muzică din Freiburg.
Laureat al concursurilor internaționale Vladimir Horowitz din Kiev, Piano Campus din Paris și Sigismund Thalberg din Napoli, Andrei lansează în toamna anului 2025 albumul-debut, interpretând lucrări de Johannes Brahms. O colaborare cu Deutschlandfunk Kultur și C. Bechstein, albumul va fi publicat de casa de discuri franceză Evidence Classics.
 
ORCHESTRA FILARMONICII DE STAT SIBIU
 
Filarmonica de Stat Sibiu este o prezență constantă la Festivalul Enescu, fiind implicată în ultimele cinci ediții consecutive. În 2017, orchestra sibiană a interpretat Simfonia concertantă pentru violoncel și orchestră op. 8, de George Enescu, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, alături de solistul Zlatomir Fung, la Sibiu, apoi Dănceanu, Mozart și Dvořák în Piața Festivalului George Enescu, sub conducerea dirijorului Cristian Lupeș, cu pianistul Antonio di Cristofano. În următoarea ediție, tot cu maestrul Lupeș la pupitrul dirijoral, a strălucit cu muzica secolului XXI la Sibiu și București. Împreună cu dirijorul Tito Ceccherini și solista Carolin Widmann, Filarmonica Sibiu a participat și la ediția a XXV-a a festivalului, în 2021, marcând totodată 100 de ani de la primul concert al lui Enescu la Sibiu. În 2023, Filarmonica Sibiu s-a bucurat de succes în Stagiunea orchestrelor românești, cu Ioana Cristina Goicea solistă și dirijorul american Roderick Cox.
Ca instituţie profesionistă de spectacole şi concerte, Filarmonica de Stat Sibiu a luat fiinţă la 1 ianuarie 1949. De-a lungul timpului, Filarmonica a prezentat mii de concerte simfonice şi de operă, asimilând un vast repertoriu, de la lucrări-pilon ale simfonismului mondial, muzică barocă, muzică de operă și operetă, la repertoriu dedicat copiilor și tinerilor sau programe fusion în care simfonicul se întâlnește cu rock-ul alternativ, cu jazz-ul și cu noile tendințe în muzica electronică.
În 2024, Filarmonica Sibiu a organizat 213 evenimente, din care 50 de concerte simfonice, înregistrând peste 30.000 de spectatori.
Filarmonica de Stat Sibiu a fost distinsă, în anul 2022, cu Premiul de excelență al Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România pentru Festivalul Minunata Muzică Nouă, în 2021, cu Ordinul Național „Meritul Cultural” în grad de Comandor conferit de președintele Klaus Iohannis, iar în 2020 cu Premiul pentru muzică din cadrul „Premiilor Radio România Cultural”.
 
O ISTORIE DE EXCELENȚĂ ȘI ELEGANȚĂ
 
O dată la doi ani, mii de muzicieni, cele mai bune orchestre și artiști din lume încântă publicul prin concertele lor din cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Un ciclu complet al lucrărilor lui George Enescu, operă, concerte pentru întreaga familie, muzică modernă și contemporană, premiere mondiale și românești, alături de cea mai inspirată selecție de muzici clasice, romantice și baroce dezvăluie un eveniment cu adevărat unic, realizat cu dragoste, generozitate și excelență.
 
Festivalul Internațional George Enescu se desfășoară la București încă din 1958, pentru a onora și celebra memoria, muzica și personalitatea compozitorului, pianistului, violonistului și dirijorului român George Enescu – considerat „cel mai mare fenomen muzical de la Mozart încoace”.
 
Festivalul a început chiar în primii ani de regim comunist. A atins primul său apogeu în anii în care România era un membru semi-detașat al blocului sovietic și, prin urmare, era mai deschisă față de artiștii occidentali în comparație cu majoritatea țărilor din Europa de Est. Doar festivalurile din Iugoslavia au fost capabile să prezinte în același mod cei mai buni muzicieni din ambele blocuri.
 
Și a devenit ceea ce este astăzi: unul dintre cele mai importante evenimente internaționale de muzică clasică la nivel mondial, organizat de România.
 
Printre directorii artistici și președinții de onoare ai festivalului s-au aflat nume mari ale lumii muzicii clasice de-a lungul fascinantei sale istorii – precum Lord Yehudi Menuhin, Lawrence Foster, Cristian Mandeal, Ioan Holender și Vladimir Jurowski.
 
***************
 
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
Căutăm bilete și pe dăBilet.ro...